Škola v přírodě Plánice

Pondělí

Do Plánice jsme dorazili v pořádku v půl dvanácté. Cesta i s přestávkou nám trvala skoro tři hodiny i díky tomu, že v Praze byl hustý provoz. Ubytovali jsme se a šli jsme na oběd (výběr ze tří polévek a výborné špagety). Po poledním klidu jsme se prošli městečkem, zjistili jsme, že se tady narodil František Křižík. Druhou část odpoledne jsme strávili na hřišti, kde většina kluků hrála fotbal, zbytek kluků fandil, nebo prováděl průzkumnou činnost v okolí hřiště, děvčata cvičila, hrála si, malovala.

Rozdělili jsme se i do družstev, máme za sebou i první soutěž.

Úterý

Dnes jsme podnikli výšlapy do okolí. Dopoledne jsme měli namířeno k vodním nádržím v lese za Plánicí, ale vydali jsme se trochu jiným směrem. I tak jsme našli vhodné místo na stavbu domečků pro skřítky. Vyrobili jsme jim moc pěkné příbytky a vymysleli i příběh.

Potom jsme soutěžili v hodu na cíl.

Odpoledne jsme se vydali k Hnačovskému rybníku. Do Hnačova jsme jeli autobusem. Došli jsme k nádhernému rybníku, hned jsme zkusili teplotu vody - byla osvěžující a odpočívali jsme na břehu. Sluníčko nám krásně svítilo. Zpět do Plánice jsme šli pěšky. Celkem máme dnes v nohách 8,5 km.

Večer jsme soutěžili v rozmotávání uzlů a kluci opět hráli fotbal.

Přejeme Vám do Prahy hezký den.


Středa

Dnes byl klidnější den. Dopoledne jsme navštívili muzeum Františka Křižíka. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavých věcí o českém Edisonovi. Paní průvodkyně nám dokonce rozsvítila obloukovou lampu, moc krásně zářila. Před obědem jsme ještě soutěžili.

Po odpoledním klidu jsme se vydali do lesa k vodním nádržím, po cestě jsme sbírali drobné klacky na večerní opékání buřtů. Moc jsme si na nich pochutnali.

Posíláme pozdravy do Prahy.

Čtvrtek

Dopoledne jsme měli keramický ateliér - otiskovali jsme přírodniny do keramické hlíny. Paní vychovatelka nám to ještě ve škole vypálí, budeme mít hezkou vzpomínku.

Odpoledne jsme jeli do Klatov, prošli jsme se po náměstí a navštívili jsme katakomby, kde jsme viděli mumie. Bylo to moc zajímavé. Vyplnili jsme i pracovní list a dostali jsme za odměnu záložku. Také jsme měli rozchod, takže jsme nakoupili mnoho potřebných věcí.

Večer jsme zhodnotili náš pobyt, dostali jsme diplomy za soutěže. A už jsme museli jít balit.

Těšíme se na Vás zítra v Praze.