Lyžařský kurz 5. tříd

Krkonoše – Benecko

Sobota

Z Prahy jsme odjeli ráno plni očekávání, jak to letos proběhne a co nás bude čekat. Cesta proběhla v pohodě a v půl dvanácté jsme vystupovali před hotelem Diana. Všude krásně nasněženo J. Po dobrém obědě a vybalení věcí jsme šli konečně na lyže a ukázali, jak jsme se od loňska zlepšili. Využili jsme sněhové peřiny a za odměnu jsme si v ní pořádně zařádili.

Po večeři jsme douklidili pokoje (bodování nás neminulo ani dnes) a šli na večerní program – poučení o pobytu a pravidlech chování, rozdělení do „kamarádských“ družstev – všichni už umíme lyžovat – a konečně společenské hry. Byla to legrace. Jdeme spát a těšíme se na zítřek.

Neděle

Začal nám březen, přesto jsme za kamna nevlezli. Bohužel se to projevilo i na kvalitě sněhu. Bylo teplo a sníh začal tát, přesto jsme statečně lyžovali na všech dostupných sjezdovkách. Skupina snowboardistů se stále lepší a ostatní lyžaři si to také užili. Rajská k obědu a rizoto k večeři (s perníčkem – moučníčkem) nám moc chutnaly. Večer jsme v družstvech soutěžili v poznávání melodií z pohádek či filmů a potom si zazpívali s kytarami. Uvidíme, co nás zítra bude čekat...

Pondělí

Dnes bylo od rána pod mrakem a poměrně teplo, tak jsme hned po snídani vyrazili na nejdelší sjezdovku, abychom si zalyžovali na slušném sněhu. Odpoledne jelo 21 dětí na běžky, na které jsme se moc těšili, a zbytek na sjezdovky. Výšlap na Žalý se vydařil, někteří šli i nahoru na rozhlednu a pozorovali krajinu kolem. Škoda, že nebyla vidět Sněžka. Při cestě zpět jsme hodně padali, a tím pádem se hodně nasmáli. Snad ještě někdy pojedeme. Večerní obalované filé s kaší a pudinkem byla příjemná tečka. Zítra nás čeká odpočinkový den, tak uvidíme…

Úterý

Dnes jsme měli „odpočinkový den“. Dopoledne začalo pršet a byla mlha, tak jsme museli zůstat doma a nabírali jsme síly. Pustili jsme si film „Sedm statečných“. Odpoledne jsme šli na pěší výlet do centra Benecka a nakoupili jsme si pochutiny. Déšť se změnil ve sněžení. Potom jsme se ještě vyřádili u hotelu na svahu. Po výborné večeři (smažený sýr s americkými bramborami) jsme vyrazili téměř všichni na večerní lyžování. Bylo to super, na svahu jsme byli téměř sami. Snad se zítra ochladí a sníh vydrží, abychom mohli pokračovat v lyžování i snowboardování. Držte palce.

Středa

Probudili jsme se do slunečného počasí a těšili se na závody ve slalomu. Všichni jsme do toho dali veškerou energii a ve dvou kolech jsme projížděli branky. Byli jsme od učitelů pochváleni, jak nám to hezky šlo. Výsledky se dozvíme zítra při hodnocení. Odpoledne jsme se rozdělili na tři skupiny – běžkaři, snowboarďáci a sjezdaři. Myslím, že každé družstvo si to opravdu užilo. Večer byly další soutěže a zpívání na přání. Byl to opravdu prima den.

Čtvrtek

Dnešní ráno bylo sice pod mrakem, ale to nás neodradilo, abychom se nepustili do sportování. Nožky už sice trochu bolely, ale… dali jsme to. Odpoledne opět vylezlo sluníčko a my jsme šli na poslední lyžování nebo snowboardování. Vydrželi jsme až do posledního lana. Tím skončily radovánky, protože jsme se museli zabalit. U některých z nás to šlo dost těžko (paní učitelky málem kleplo, ale vydržely). Večer bylo vyhlášení výsledků s diplomy za úklid pokojů, večerní soutěže a slalom. Nechyběly sladkosti, dětské šampaňské a samozřejmě diskotéka. Bylo to náročné, ale bezva. Týden na Benecku se nám moc líbil.