Lyžařský kurz 3. tříd, Studenov, Krkonoše

Neděle 18. 2. 2024

Cesta z Prahy proběhla bez problémů. Po příjezdu jsme měli hned chutný oběd a potom jsme se ubytovali na pokoje, jak jsme se domluvili v Praze. Po „poledním klidu“, kdy jsme měli vybalit a uklidit svoje věci, jsme šli na obhlídku okolí a sjezdovek. Snad zítra budeme moci na lyže a vyzkoušíme své lyžařské umění. Večer po výborné svíčkové jsme se sešli v klubovně a rozdělili se do šesti družstev. V těch budeme hrát různé soutěže a hry. Na závěr jsme si zazpívali a šli na kutě. Těšíme se, co nám přinese zítřek...

Pondělí 19. 2. 2024

Dnes nám vládce hor vůbec nepřál, protože celý den pršelo a na lyže se nedalo jít. Dopoledne jsme proto hráli první kolo her – nejdříve každé družstvo vymyslelo svoje jméno a k němu obrázek a krátkou vtipnou básničku. Poté jsme poznávali podle písniček nebo hudby název filmu, pohádky nebo večerníčku. Po poledním klidu jsme šli na vycházku do Rokytnice, kde jsme si koupili pamlsky a dárečky. Na zpáteční cestě jsme se zastavili na dětském hřišti, kde jsme vyzkoušeli svou sílu a obratnost. Někteří z nás byli trošku sice jako čuníci, nicméně velmi spokojení... Po výborné večeři nás čekal v herně další soutěžní program- štafetové obouvání lyžáků a Kufr. Na závěr nás pan učitel naučil novou vtipnou písničku. Snad nám zítřejší počasí dopřeje více venkovních aktivit.

Úterý 20. 2. 2024

Konečně jsme si dnes zalyžovali! Dopoledne i odpoledne! Sice poprchávalo a sníh byl mokrý, ale to nám nebránilo, abychom si své „lyžařské umění“ vyzkoušeli. Večer po večeři jsme tradičně pokračovali v soutěžích našich družstev: tentokrát jsme si měli připravit krátké představení na téma české pohádky, kterou jsme si vylosovali a večer jsme zakončili vědomostní tichou poštou. Moc jsme se při tom nasmáli. Vzhledem k zítřejší předpovědi zatím nevíme, co nás čeká, ale doufáme, že něco skvělého...

Středa 21. 2. 2024

Počasí nám ani dnes moc nepřálo, ale měli jsme naplánovaný  super výlet autobusem do Liberce. Zde jsme navštívili IQ LANDII, kde jsme mohli vyzkoušet spoustu svých dovedností a vědomostí z oblasti astronomie, matematiky, fyziky, biologie nebo různých hlavolamů a skládaček. Dozvěděli jsme se hodně nových věcí, které se nám budou hodit v budoucnu ve škole. Moc se nám tam líbilo a dobře jsme se pobavili. Večer jsme hráli další soutěžní hry, dnes zpívání karaoke známých i méně známých písniček. Těšíme se na zítřejší program a uvidíme, zda se nám podaří ještě jít na lyže.

Čtvrtek 22. 2. 2024

Dnes byl bohužel deštivý den, takže jsme nemohli ani na lyže, ani na procházku. Dopoledne jsme proto pokračovali v dalších soutěžích – vědomostní otázky z různých oborů a potom skládačka z písniček  a vyluštění tajenky. Při poledním klidu jsme začali balit a hlavně hledat své věci. Protože déšť neustával, společně jsme se dívali na film a dobalovali. Po večeři nás čekalo vyhodnocení soutěží i úklidu pokojů a na závěr diskotéka. Všichni  se už těšíme domů a na to, že se zítra uvidíme. Panu kuchaři i celému personálu jsme poděkovali, protože jídlo bylo opravdu skvělé. Na shledanou zítra.