Škola v přírodě – Jizerské hory



4. třídy

Čtvrtek

Zdravíme z bezvadné školy v přírodě. Počasí nám zatím přeje, celý den svítilo sluníčko. Dopoledne jsme soutěžili a sportovali v družstvech, odpoledne se vydali na rozhlednu Královka, kde jsme si dali zmrzlinu. Cesta byla pěkná, krásné výhledy. Pokoje jsou hezké, jídlo nám chutná.

 

Pátek

Ráno bylo trochu pod mrakem, ale teplo. Dopoledne jsme bohatě využili lanové centrum a všichni jsme si vyzkoušeli canyoning – dětí vám doma vysvětlí. Bylo to super. Odpoledne jsme podnikli výlet do Janova a po návratu koupání v bazénu. Zítra nás čeká celodenní výlet a večer táborák se zpěvy a buřtíky. Už se těšíme.

Sobota

Výlet se nám vydařil. Počasí nám opět přálo. Dnes jsme měli svátek, tak jsme si to mohli pěkně užít. Vydali jsme se směrem k rozhledně Slovanka a dál z kopce do Josefova Dolu a dál do kopce k vodní nádrži Josefův Důl. Paní učitelky nám koupily zmrzlinky, aby se nám šlapalo lépe. Cestou jsme hráli různé hry a cesta dobře ubíhala. Celý okruh byl dlouhý asi 15 km a všichni jsme ho zvládli. Večer jsme měli táboráček s buřty a samozřejmě zpěvem a kytarami. Nikomu se nechtělo do postelí, ale nedalo se nic dělat. Zítra nás čeká poslední náročný den. Dobrou noc.

Neděle

Probudilo nás sluníčko a po dobré snídani jsme se vrhli do plnění speciálních olympijských disciplín. Byly pouze tři, ale vydatné:

  • Mini turnaj v ringu
  • Házení ufonů na dálku
  • Opičí dráha
Odpoledne jsme se téměř všichni zúčastnili zdolávání překážek lanového centra. Užili jsme si napětí, osobní odvahy a šikovnosti. Večer jsme dostali ještě zmrzlinové poháry se šlehačkou, Závěrem jsme si tradičně připili šampaňským a dostali diplomy a odměny za hry, olympiádu a úklid. Na tuto školu v přírodě budeme dlouho vzpomínat. SUPER.