Lyžařský kurz 4. tříd

Benecko, Krkonoše.

Sobota
Dorazili jsme v pořádku kolem poledne a šli jsme na oběd - krkonošské kyselo a špagety. Ubytovali jsme se do pokojů a dostali první úkol - vytvořit karty na bodování. Odpoledne jsme se rozdělili do 4 lyžařských družstev. Po večeři jsme v jídelně hráli vědomostní hry a zazpívali si. Doufáme, že si zítra hezky zalyžujeme.

Neděle
Dnes jsme již vyrazili po družstvech na okolní svahy. Bohužel nám počasí moc nepřálo - pršelo, ale neodradilo nás to od lyžování. Obnovili jsme lyžařské návyky z loňska a všichni jsme bez problémů vyjeli na vlecích a sjížděli dolů. Odpoledne začalo sněžit a tak jsme pokračovali v krasojízdě. Večer jsme po skupinkách hráli oblíbenou hru "Poznáš večerníčky a pohádky" a šli spát.

Pondělí
Ráno vypadalo nadějně - sluníčko a sem tam mráček, ale... Než jsme se dostali na svah, zatáhlo se a začalo sněžit - zvládneme, nejsme z cukru! Horší bylo odpoledne, kdy jsme na vlastní kůži vyzkoušeli, jak vypadá pravá horská vánice. Ale vše dopadlo dobře, počasí se uklidnilo, zlepšilo a my jsme lyžovali až do výjezdu rolby. Večer byly zpívánky s hádankou a závěrečným zpěvem se dvěma kytarami.

Úterý
Nastal třetí „odpočinkový den", který jsme si všichni zasloužili. Dopoledne, ti kteří chtěli, jeli s pány učiteli lyžovat - počasí nám konečně přálo, a druzí šli s paní učitelkami na výlet ke kapličce, kde si pohráli ve sněhu a užili si válení i koulování. Odpoledne jsme se konečně vypravili na nákupy do místního obchůdku a potom jsme vytáhli lopaty a věnovali se sněhovým radovánkám. Večer nám připravili někteří kluci ze 4.A hru na pantomimu. Už se těšíme na zítřek.

Středa
Dnešek byl plný nečekaných zážitků. Dopoledne jsme kromě lyžování zvládli snowtubing - jízda v nafukovacích kruzích ve sněhovém korytu - SUPER!!! Odpoledne si mnoho odvážných vyjelo na běžkách. Dvě skupiny - začátečníci i pokročilí -zvládly trasu na výbornou a přijely sice unavené, ale šťastné. Po výborné večeři šestnáct statečných odešlo na večerní lyžování - SUPER!!! Ostatní na uklidněnou zhlédli film. Co nám asi přinese zítřek? Na to se musíme dobře vyspat.

Čtvrtek
Dnes jsme se probudili do zasněženého rána. Mlha se ztratila jen, co jsme vylezli z chalupy. Lyžování nebylo dnes takovou pohádkou jako včera, nicméně jsme si hezky zajezdili. K plánovaným odpoledním běžkám, v důsledku měnícího se počasí, bohužel nakonec nedošlo. Vše jsme si ale vynahradili večerní vědomostní hrou, kterou tentokrát připravila děvčata. A večer jsme zakončili zpěvem s doprovodem kytar.

Pátek
Poslední den začal vesele: v důsledku velkého sněžení a vichřice nešel proud a netekla voda, ale zvládli jsme to. Místo dopoledního slalomu se některé děti pustily do běžkování a druhá půlka šla na sjezdovku. Slibovaný slalom se uskutečnil odpoledne. Všichni jsme se snažili jet co nejrychleji. Po večerním balení uf, uf, uf jsme dostali diplomy a ceny za úklid, skupinovou soutěž a slalom. Na závěrečné diskotéce jsme si zatrsali, všichni dostali bonbónky a šampaňské. Zítra se na nás už těšte. Vaše 4.A a 4.B.