Lyžařský kurz 3. tříd, Studenov

Sobota 18. 2. 2023

Po klidné cestě z Prahy jsme dorazili do Rokytnice a ubytovali se ne v Penzionu Lenoch, ale v Juniorhotelu Roxana, který leží hned pod ním. Vůbec to nevadí, pokoje jsou pěkné s koupelnami i WC. Strava je zatím také velmi dobrá.

Po obědě jsme si vybalili věci a čekali, zda přestane pršet :) To se bohužel stalo až po 16. hodině, a tak jsme aspoň vyrazili na malou obhlídku okolí a sjezdovek.

Sníh tady je, ale věříme, že zítra už pršet přestane a my budeme moci konečně na lyže.

Po večeři jsme se rozlosovali do šesti družstev, ve kterých budeme během pobytu „soutěžit“. Hned při první aktivitě jsme si vyzkoušeli nazouvání a zapínání lyžáku a dostali od pana učitele poučení jak na to. Na závěr večera jsme si zazpívali s kytarou a také se naučili novou legrační písničku.

Jsme zvědaví, co si pro nás připraví Krakonoš na zítřek, ale už teď se těšíme.

Dobrou noc.


Neděle 19. 2. 2023

Ráno jsme se probudili bohužel do deštivého dopoledne. Udělali jsme si „pořádek“ na pokojích a pokračovali jsme v dopoledních aktivitách započítávaných do soutěže družstev.

V poledne se konečně objevilo sluníčko, a tak jsme se po kratším poledním klidu oblékli do lyžařského a vyrazili. Po první zkušební jízdě jsme byli rozděleni do čtyřech barevných družstev – švestky, kiwi, pomeranče a citrony, a vydali se na pomy a první jízdy.

Lyžovali jsme až do posledního lana.

Po dobré večeři jsme se vrhli do dalších soutěží. Dnes KUFR.

A jsme napnutí, co nás čeká v pondělí.

Pondělí 20. 2. 2023

Po výborné snídani jsme se oblékli a vyrazili na další lyžování. Dvě družstva šla na delší svah s kotvou a dvě sjížděla mírnější svah s pomami. I úplní začátečníci sjeli bezpečně kopec a vyjeli vlekem bez pádu nahoru. Sluníčko sice nesvítilo, ale bylo teplé a příjemné počasí. Na lyže jsme se samozřejmě vydali i odpoledne. Jezdili jsme jako blesk – tak klikatě.

Večer pokračoval dalšími soutěžemi, dnes na postřeh a šikovnost. Na závěr jsme si zase hezky zazpívali s kytarami a naučili se nové písničky.

Zítra možná půjdeme na procházku do Rokytnice.

 

Úterý 21. 2. 2023

Krakonoš nám přichystal deštivý den, takže lyžovat se nedalo. Dopoledne jsme pokračovali v soutěžích družstev. Museli jsme nacvičit a zahrát známou pohádku. Posléze jsme hádali názvy pohádek nebo filmů podle melodie či písničky.

Odpoledne po poledním klidu jsme se vydali na procházku do Rokytnice a navštívili místní prodejnu  s pochutinami a suvenýry.

Po výborné večeři (steak s hranolkami) jsme šli na večerní program. Místo dnešního zpívání jsme dostali zadaný úkol do zítřka – vymyslet na známou písničku svůj vtipný text. Uvidíme, jak nám to půjde.

 

Středa 22. 2. 2023

Dopoledne jsme se opravdu dostali na lyže, protože již nepršelo a počasí se konečně umoudřilo. Pokračovali jsme ve výuce a naši sjezdovku jsme zvládli bez problému. Oběd jsme si zpříjemnili dobrým dortíkem od oslavence Jendy, který měl dnes 9. narozeniny.

V lyžování jsme pokračovali i odpoledne, a i když sníh někde mizí před očima, naše sjezdovka je  stále bílá. Věříme, že vydrží i do zítřka – závěrečného lyžovacího dne.

Večer jsme paní učitelkám i všem ostatním předvedli námi vymyšlené písničky a byli jsme za to pochváleni :-)  Nakonec jsme ještě pantomimicky předváděli a hádali povolání. Těšíme se na zítra.

 

Čtvrtek 23. 2. 2023

Dnes jsme měli poslední lyžovací den, který jsme si hezky užili. Počasí bylo slušné a odpoledne dokonce svítilo sluníčko. Naše sjezdovka byla stále bílá a upravená, zatímco ostatní svahy byly zelené nebo blátivé.

Po odpoledním lyžování nastala bohužel nejhorší chvíle a to balení našich zavazadel. Paní učitelky to naštěstí přežily a my snad také. Až budete doma vybalovat, uvidíte :-)

Po večeři jsme šli zabalit lyže, boty a čekali na vyhodnocení soutěží družstev a úklidu. Těšíme se na slíbenou večerní diskotéku. Snad se hezky vyspíme a zítra se s vámi po 12. hodině uvidíme.