Lyžařský kurz 3. tříd, Lučany nad Nisou

Sobota 12.2.2022

Cesta v autobuse nám uběhla rychle, a když jsme vystoupili, nad námi bylo modré nebe a kolem krásně zasněžené stromy. Pan vedoucí nám odvezl všechna zavazadla a my jsme se po deseti minutých dostali k Lučance. Šli jsme hned na oběd a po něm se ubytovali na pokojích. Odpoledne jsme se šli na blízký svah rozřadit na družstva. Úplní začátečníci se učili s panem učitelem hned u chalupy. Zítra vyzkoušíme, jak nám to půjde na kopci. Po večeři jsme se rozlosovali do družstev na večerní soutěže, která nás budou od zítřka čekat.

Neděle 13.2.2022

Ráno jsme se opět probudili do slunečného počasí. Odjeli jsme dopoledne autobusem do Josefova Dolu na sjezdovky, protože vlek u naší chalupy se porouchal. Po družstvech jsme začali konečně "opravdově" lyžovat. Někomu to nešlo úplně nejlépe, ale snažili jsme a paní učitelky i pan učitel to ve zdraví přežili. Po poledním klidu jsme šli na procházku na rozhlednu Bramberk a na zpáteční cestě jsme se vyřádili na kluzácích. Přišli jsme domů unavení, ale spokojení. Večer jsme začali soutěže po družstvech a zazpívali si oblíbené písničky. Už se těšíme na zítřek.

Pondělí 14.2.2022

Ráno bylo opět krásné, modré nebe nad hlavou. Všichni jsme se těšili na lyžování, čtvrté družstvo šlo už statečně na kopec s pomou a snažilo se vyjet i sjíždět dolů. Všichni jsme to nějak nakonec dali. Odpoledne  jsme to šli ještě dále vylepšovat a do půl páté všichni zvládli sjet úspěšně kopec. Po večeři paní učitelky připravily "Valentýnské tancování", kam se sice některým moc nechtělo, ale pod vedením mladých paní učitelek jsme to rozpohybovali. Nakonec jsme si zahráli další soutěž po družstvech a zazpívali dvě legrační písničky, tentokrát s panem učitelem. Rozesmátí a unavení jsme ulehli do postýlek. Co bude zítra, kromě dopoledního lyžování se dozvíme ráno. Dobrou noc.

Úterý 15.2.2022

Dnes jsme měli naplánováno jen dopolední lyžování do 12:00 hodin, potom návrat na oběd - dnes dobrá gulášová polévka a buchtičky s krémem – mňam, mňam. Po poledním klidu jsme šli na pěší túru do Lučan, abychom se cestou sklouzli na kluzácích, a potom si nakoupili v místním krámku nezbytné pamlsky. Cesta zpět už byla horší - necelé 3 km do kopce, ale i to jsme zvládli. Po večeři jsme si pustili krátký film o carvingovém lyžování a pokračovali jsme v dalších soutěžích - dnes byl KUFR. Někdo napovídal dobře, někomu to šlo hůře, ale všichni jsme se dobře pobavili. Nakrájená jablíčka na závěr všem chutnala. Jdeme spát, protože zítra pokračuje další lyžovačka.

Středa 16.2.2022

I když se dnes počasí zkazilo, neodradilo nás to od lyžování. 1. - 3. družstvo dnes lyžovalo na velké sjezdovce a modří zůstali ještě na kratší. Ale velká pochvala, protože opravdu už všichni vyjeli hezky vlekem nahoru a hlavně sjeli celou sjezdovku obloučky dolu a pádů již bylo opravdu málo. Lyžovali jsme téměř až do 13:00 hodin a téměř všichni to statečně vydrželi. Odpoledne se bohužel vyplnila předpověď a začalo poměrně dost pršet, takže jsme si prodloužili polední klid. Kolem čtvrté hodiny jsme vyrazili na bobování a jiné hrátky na sněhu. Domů jsme přišli sice trochu mokří, ale moc spokojení. Večer nás čekalo další kolo soutěží - dnes pantomima na povolání. Zítra nás čeká poslední den lyžování a hlavně balení, tak se musíme dobře vyspat.kračuje další lyžovačka.

Čtvrtek 17.2.2022

Dnešní den se bohužel lyžařsky nevydařil, protože do 11 hodin stále pršelo. Na lyže jsme tedy nešli. Pustili jsme si film, abychom se zabavili a nechali nožičky odpočívat. Vynahradili jsme si to po krátkém poledním klidu, kdy jsme šli ven na poslední bobování a řádění na sněhu. S panem učitelem jsme zabalili a připravili lyže na zítřejší odjezd.
Po návratu z venku následovala nejkrutější část dne, a to balení. Paní učitelky sice přežily, ale 49 dětí je dost. Uvidíme, co přivezeme domů. Večer jsme udělali zhodnocení kurzu, vyhlášení výsledků a rozdávání odměn a na závěr jsme si ještě zazpívali. Zítra nás čekejte kolem poledne, uvidíme, jak nám to půjde ráno dobalit a v kolik vyjedeme.